Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پهناورترین استان کشور با افزایش حجم ۴۲۰ لیتر آب در ثانیه، تابستانی بدون بحران را پیش رو خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سال هاست مردم کلانشهر زاهدان با مشکل کمبود آب به ویژه در فصول گرم دست و پنجه نرم می کنند، معضلی که شهروندان را به ستوه درآورده و به دغدغه ای جدی برای مسئولان امر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط فعلی آب شرب زاهدان از چاه نیمه های سیستان تامین می شود که خود وابسته به رودخانه هیرمند است و شرایط پایداری ندارد، با این وجود این کلانشهر با توجه به افزایش جمعیت، ۶۵۰ لیتر در ثانیه کمبود آب دارد.
 
شرایطی که در تابستان ۹۹ به دلیل شیوع کرونا و افزایش مصرف بحرانی شد و قطعی دامنه‌دار آب زندگی مردم را با مشکل جدی مواجه کرد، در واقع یک روز بدون تنش آبی در روزهای گرم به آرزویی برای بسیاری از شهروندان مبدل شده است.
 
مشکلی که به اعتقاد مسئولان دلیل بروز آن در سال های اخیر افزایش جمعیت و عدم وجود زیرساخت مناسب بود که به موجب آن تابستان‌ها با توجه به مصرف بالای آب، شهر دچار تنش می شد.
 
معضلی که نگاه ویژه مسئولان امر را می طلبید تا تصمیمی عاجل برای پایان دادن به این تنش عذاب آور بگیرند که خوشبختانه این مشکل و رفع آن به عنوان دغدغه ای جدی مورد توجه مسئولان هم است و از سال گذشته برای افزایش هر لیتر از آب که در پی آن رضایت شهروندان را در پی داشته باشد، اقدام های زیادی را در دستور کار قرار دادند تا تابستان آینده را با تنش آبی کمتری پشت سر بگذاریم.
 
اما طی روزهای گذشته باز هم با قطعی آب در این کلانشهر مواجه شدیم، مشکلی که همچنان ادامه دارد، اما گویا این بار دلیل آن نبود یا کمبود آب نیست، بلکه برای پایان دادن به تنش آبی در تابستان آینده، اقدام هایی در دستور کار آبفا قرار گرفته است که برای اجرای عملیات چاره ای جز قطعی آب را نداشتند.      
۶۰ درصد تنش آبی شهرهای استان در زاهدان
 
در همین راستا و به منظور تبیین برنامه های آبفا برای پایان دادن به این تنش چند ساله و دلیل مشکلات این روزها، با علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان گفت و گویی انجام شده است که به خبرنگار ما گفت: ۶۰ درصد تنش آبی شهرهای سیستان و بلوچستان به زاهدان مربوط می شود، چراکه از هزار و یکصد لیتر در ثانیه کمبود آبی که در حوزه شهری استان داریم، ۶۵۰ لیتر به این کلانشهر اختصاص دارد.
 
وی با بیان این که اگر این مشکل رفع شود ۶۰ درصد مشکل تنش آبی شهرهای استان حل خواهد شد، اذعان کرد: تابستان امسال به خصوص به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ و افزایش ۲۳ درصدی مصرف در این کلانشهر، هم همکاران ما تحت فشار قرار گرفتند و هم مردم اذیت شدند.
   
اضافه شدن مشترکان جدید و افزایش مصرف آب
 
قاسمی گفت: اگر بخواهیم سال ۱۴۰۰ را با همین روش کنترل و افت فشار شبکه ادامه دهیم، با قطعی های بیشتری مواجه خواهیم شد، چراکه امسال بخشی از حاشیه شمال شهر وارد مدار بهره برداری شده و ۱۰۰ درصد اراضی غرب شامل شهرک الغدیر، مسکن سه خانواری، شهرک جهاد و شهرک برق تا پایان سال انشعاب واگذار می شود.
 
وی افزود: سعی می کنیم که حداقل به صورت جیره بندی آب سالم در اختیار مشترکان جدید در این مناطق قرار دهیم، چراکه طبق گفته ساکنان، هر خانواده ماهیانه بالای ۴۵۰ هزار تومان هزینه آب پرداخت می کند، این که بهداشتی است یا خیر نیز موضوع و معضلی دیگر محسوب می شود.
 
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به این مهم و برای رفع مشکل این شهروندان، آب سالم را حداقل هفته ای یک روز از طریق کنتور و انشعاب در اختیارشان قرار می دهیم تا مخازنشان را شارژ کنند، قیمت تمام شده آن یک دهم آبی است که با تانکر تهیه می کنند که کمک بزرگی به قشر محروم مردم منطقه است.  

  اجرای ۲ پروژه مهم برای پایان دادن به تنش آبی زاهدان
 
وی با اشاره به اقدام های انجام شده برای تامین آب مورد نیاز مشترکان جدید و رفع تنش آبی زاهدان، اظهار کرد: در این راستا ۲ اقدام مهم را شروع کردیم، اولی بهره برداری از آب شیرین کن جدید بود که قول دادیم تابستان وارد مدار شود، اما به دلیل تحریم و تعطیلی بازارهای جهانی تا شهریور ماه نرسید.
 
قاسمی افزود: این پروژه از مهر ماه امسال آماده استارت بود که به دلیل عدم نیاز، تصمیم بر این شد که اسفند وارد مدار شود، ۱۰ هزار متر مکعب آن آماده است و پنج هزار متر مکعب در روزهای پایانی سال آماده می شود که به صورت رسمی در هفته سوم ماه جاری، این پروژه کلید خواهد خورد که به واسطه آن ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز به ظرفیت موجود اضافه می شود.
   
۱۰ درصد اعتبارات تنش آبی کشور برای سیستان و بلوچستان
 
وی با بیان این که با احتساب هر متر معکب برای یک مشترک در تابستان، این پروژه مشکل ۱۵ هزار خانوار را حل خواهد کرد، بیان کرد: سال گذشته نظر مساعدی از سوی شرکت مهندسی آب و فاضلاب به استان صورت گرفت که به واسطه آن ۴۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات تنش آبی کشور که مجموع آن زیر ۵۰۰ میلیارد تومان بود، معادل ۱۰ درصد به سیستان و بلوچستان رسید.
 
 مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان گفت: در همین راستا چند پروژه را در استان برای رفع تنش آبی شروع کردیم که شاخص ترین آن طرح آبرسانی از حرمک به زاهدان است که بعد از تخصیص اعتبار، چاه هایی در منطقه حفر و تجهیز شد، در راستای اجرای این پروژه ۲۲ کیلومتر خط انتقال و برق رسانی انجام شد.
 
به گفته وی، ۲۵۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت این خط است که پیش بینی می کنیم تا قبل تابستان وارد مدار شود، ۱۴ بهمن ماه مرحله اول اتصال خط شروع شد که اقدامی ضربتی و جهادی بود و بعد از ۲۴ ساعت کار، اتصال قسمت مشکل دار آن انجام و دو خط اول و دوم به هم متصل شد.  

  رفع نقص نهایی خط انتقال از صبح امروز
 
قاسمی افزود: دومین مرحله اتصال نیز ۲۹ بهمن انجام و متاسفانه با مشکل اجرایی مواجه شد، ولی به دلیل جلوگیری از تنش و بی آبی مطلق از عصر پنجشنبه پمپاژ آب با ۷۰ درصد ظرفیت انجام شد تا حداقل نیاز شهروندان فراهم شود.
 
وی تصریح کرد: با توجه به این که در روزهای گرم امکان خاموش کردن خط وجود ندارد، این عملیات لاجرم باید انجام می‌شد، رفع نقص نهایی از چهار صبح امروز آغاز و تا حدود ۲۰ امشب به اتمام می رسد و بعد از آن در کمترین زمان کل شهر کامل آبدار خواهد شد.
 
این مقام مسئول افزود: در همین راستا با توجه به قطعی آب در برخی مناطق همکاران آبفا در قالب ۶۰ تیم کار آبرسانی سقایی را انجام می دهند و آب در محلات مختلف شهر بر اساس نیاز مردم به صورت رایگان توزیع می شود.
   
افزایش ۴۲۰ لیتر در ثانیه ای آب در تابستان ۱۴۰۰

 
به گفته وی، با نهایی شدن مجموع این دو اقدام در تابستان ۱۴۰۰ حدود ۴۲۰ لیتر در ثانیه افزایش ظرفیت آب خواهیم داشت و میزان باقیمانده را نیز با مدیریت مصرف و فشار حل می کنیم، سال گذشته پیش بینی کرده بودیم که اگر ۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش ظرفیت داشتیم، مشکل قطعی آب نداشتیم.
 
قاسمی ادامه داد: امسال با توجه به اضافه شدن حدود هفت هزار مشترک پیش بینی می شود با ۴۲۰ لیتر در ثانیه، زاهدان اولین تابستان بدون قطعی را سپری کند، هر چند همچنان کمبود آب داریم، اما خیلی تلاش می کنیم که تابستان بهتری نسبت به هر سال داشته باشیم که مجموع این اقدام ها از خدمات بی بدیل نظام در این خطه است.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: برای پایان دادن سیستان و بلوچستان لیتر در ثانیه وارد مدار انجام شد ۴۲۰ لیتر کمبود آب تنش آبی قطعی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۸۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان از عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بازار بورس و سرمایه‌گذاری بیش از ۲ میلیارد یورویی در گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان خبر داد و گفت: با تأمین منابع مالی این پروژه، تا ۲ ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شانا، حکیم قیم امروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت) در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی با خبرنگاران بیان کرد: به‌منظور اجرای تأکیدهای مقام معظم رهبری برای جلوگیری از خام‌فروشی، موتور پیشران ما جوانان متخصص و توانمند پالایشگاه بودند.

وی افزود: پس از مهار شیوع ویروس همه‌گیر کرونا با ناترازی بنزین روبه‌رو شدیم و در پالایشگاه نفت آبادان تصمیم گرفتیم ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تأکید کرد: در پالایشگاه نفت آبادان با انواع نفت خام و واحدهای پرشمار پیچیده پالایشی و نیروهای متخصص توانستیم پیش از بهره‌برداری از فاز ۲، بیشترین مقدار افزایش تولید بنزین را داشته باشیم و از وزیر نفت نیز لوح سپاس گرفتیم.

قیم افزود: حجم ظرفیت پالایشگاه امروز ۵۲۰ هزار بشکه است، درحالی‌که ساخت یک پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای به چندین میلارد دلار سرمایه‌گذاری و چندین سال زمان نیاز دارد.

پالایشگاه آبادان ناترازی گازوئیل کشور را رفع می‌کند

وی بیان کرد: با توجه به اینکه پارسال استفاده از نفت‌گاز را در نیروگاه‌ها جایگزین استفاده از مازوت کردیم، ۲ میلیارد لیتر از این ۳ میلیارد لیتر نفت‌گاز را پالایشگاه آبادان مازاد بر نیاز خود تولید کرد که نقشی بسزا در رفع ناترازی داشته و از خروج چند میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان گفت: تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۸.۸ میلیون لیتر در روز بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ میلیون لیتر در روز و در سال ۱۴۰۲ به حداقل ۱۵ میلیون لیتر در روز رسید که با تولید میلیاردها لیتر بنزین، ناترازی بنزین به حداقل رسید.

سیرصعودی سوددهی پالایشگاه آبادان

قیم تأکید کرد: استفاده حداکثری از امکانات و افزایش ظرفیت تولید سبب شد که سود پالایشگاه نیز به مرور افزایش یابد، این در حالی بود که در سال ۱۳۹۸ معادل ۹۴۰ میلیون دلار زیان را شاهد بودیم و در سال ۱۳۹۹ نیز فقط ۱۶ میلیون دلار سوددهی داشتیم. در سال ۱۴۰۰، به سود ۴۲۵ میلیون دلاری (معادل ۱۰.۵ همت) و در سال ۱۴۰۲ نیز به سود ۱۲ همت دست یافتیم که البته این مقدار حداقل سود در سال ۱۴۰۲ بوده است.

وی با اشاره به جذب و پرورش نیروهای مستعد با استفاده از روش‌های نو، که به‌عنوان الگوی کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: توانستیم بهترین نیروهای متخصص را جذب این واحد پالایشی کنیم.

افزایش تنوع محصولات پالایشی

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاوردهای ما بود. در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قراردادهای بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی را نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.

اختصاص ۳۵۰ میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی

وی تأکید کرد: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان را به زمینه مسئولیت‌ اجتماعی اختصاص دادیم که سبب رضایتمندی مردم منطقه شده است. در زمینه جذب نیروی انسانی هم پارسال مقام نخست استان خوزستان را به دست آوردیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: نوسازی معابر، پروژه‌های وسیع عمرانی در سطح شهر و تأمین بیش از ۶۰ باب مدرسه در شهر آبادان از آن جمله بوده است.

انتخاب پالایشگاه آبادان به عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه

قیم گفت: در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی و صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه نیز نقش مهمی در کشور داشتیم که پیگیری بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌های سوریه و عراق از آن جمله بوده است. خوشبختانه وزارت نفت پالایشگاه آبادان به‌عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه انتخاب شده است و ما در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دادیم.

وی با اشاره به صادرات گاز مایع از پالایشگاه نفت آبادان با دریافت مجوز صادرات این محصول گفت: این درآمد صرف پروژه‌های توسعه‌ای در پالایشگاه خواهد شد.

درآمد ۲۰ میلیون دلاری صادرات گاز مایع

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: با نوسازی اسکله‌های قدیمی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۱۰ ساله پالایشگاه نفت آبادان، صادرات دریایی گاز مایع را آغاز کردیم و از شهریور سال گذشته به‌طور میانگین، ماهانه یک محموله یک هزار تنی گاز مایع را از دریا صادر کرده‌ایم، از دی‌ماه پارسال مجوز صادرات زمینی را نیز دریافت کردیم و از محل صادرات گاز مایع ماهانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار درآمد به دست آورده‌ایم.

آغاز عملیات اجرایی گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تا ۲ ماه آینده

قیم گفت: از محل فروش محصولات مازاد بر سهمیه مصوب پالایشگاه (بیش از ۴۳۰ هزار بشکه) این مجوز داده شد که تا سقف ۴۷۰ میلیون یورو برای بخش دوم فاز ۲ استفاده کنیم، بنابراین از محل فروش محصولات مازاد پالایشگاه آبادان، منابع بخش دوم فاز ۲ را آغاز کردیم. امیدواریم حداکثر تا ۲ ماه آینده، عملیات اجرایی این طرح بزرگ به ارزش ۲ میلیارد یورو آغاز شود.

تولید روزانه ۱۷ میلیون لیتر بنزین

وی افزود: با راه‌اندازی واحد هیدروکراکر تا ۲ ماه آینده و  افزایش ۴ میلیون لیتری ظرفیت تولید گازوئیل در شرکت پالایش نفت آبادان، بخش ناترازی در بخش گازوئیل را به‌طور کامل رفع خواهیم کرد. در بنزین نیز تلاش کردیم با افزایش ۴ میلیون لیتری تولید در سال ۱۴۰۲ و با طرح‌های ابتکاری در سال ۱۴۰۳، ۲ میلیون لیتر دیگر به تولید بنزین خود اضافه کنیم و تولید روزانه بنزین را به ۱۷ میلیون لیتر برسانیم.

طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار قرار گرفت

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: امیدوار هستیم فاز ۴ پالایشگاه آبادان که مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره این پالایشگاه است، به‌موازات گام دوم فاز ۲ اجرایی شود.

قیم بیان کرد: نوسازی واحدهای قدیمی با فناوری ایرانی مقدار آب پالایشگاه نفت آبادان را ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش خواهد داد.

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • طهانی مقدم: طرح سربازی حرفه ای باعث افزایش کارآمدی سربازان می‌شود + فیلم
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • گزارش زنده: پاری سن ژرمن ۰-۰ دورتموند
  • 5 تفریح جذاب برای اینکه گرمای هوا در تور دبی تابستان 1403 را احساس نکنید!
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند