Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی گلستان به ایرنا گفت: بر اساس آخرین برآوردها، میزان رسوب برداری در کانال چپاقلی یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب و در کانال آشوراده  ۸۰۰ هزار متر مکعب برآورد شده است.

 الهیار اسعدی در خصوص ابعاد و عمق و طول این رسوب برداری اظهار داشت : با توجه به تحولات مستمر خلیج گرگان و پسروی مداوم آب، عملیات بروزرسانی نقشه های هیدروگرافی منطقه آغاز شده تا مشخصات مسیر رسوب برداری به دقت مورد ارزیابی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : زمان و اعتبار مورد نیاز اجرای این لایروبی پس از تکمیل بروزرسانی نقشه ها مشخص خواهد شد.

آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور در سفر روز جمعه به گلستان با اشاره به ضرورت لایروبی هر چه سریعتر کانال های آب‌رسان به خلیج گرگان گفت که تعلل ۲۴ ساعته در آبگیری این پهنه آبی پذیرفتنی نیست .

آیت الله رییسی گرگان گفت: باید از همه ظرفیت ها برای اجرای فوری طرح لایروبی خلیج گرگان استفاده کنیم.

وی بیان کرد: آب باید در خلیج گرگان جریان داشته باشد و مسوولان بدون فوت وقت برای احیاء این پهنه آبی اقدام کنند.

رییس جمهور ادامه داد: حداکثر تا ۱۰ روز آینده جلسه کارشناسی تشکیل شده و اقدامات لازم برای لایروبی آبراهه‌های تامین کننده آب این مناطق به سرعت آغاز شود.

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا ، در حال عرض کانال چپاقلی تنها آبراه بازمانده از کانال‌های سه گانه ورودی و تامین آب دریای خزر به خلیج گرگان در کمترین حد خود در سال‌های اخیر به حداکثر۵۰ متر رسیده است که با انسداد تدریجی این دالان آبی به زودی حیات این تالاب بین‌المللی با چالش جدی مواجه خواهد شد.

وضعیت آب این کانال به نحوی است که قایق های پارویی کوچک اهالی منطقه برای عبور از آن و رسیدن به دریای خزر با مشکل روبرو شده اند و برای این کار باید نزدیک به یک ساعت در این مسیر کوتاه به نبرد با گل و لای و مسیر باتلاقی بروند تا قایق خود را با پاروهای بلند راهی خزر کنند.

 بازدید میدانی رییس جمهور از خلیج گرگان در سفر اخیر به گلستان

در حال حاضر کانال آشوراده که بومیان به آن آرا کانال می گویند هم وضع بغرنجی دارد .

 پس آنکه درحوالی دهه ۸۰ کانال خزینی به طور کامل خشک شد ، امسال هم کانال آشوراده ( آرا کانال ) به روزگار همسایه دیرین خود یعنی کانال خزینی دچار شد و به جز چند سانتیمتر آب ناشی از کولاب های موقتی توان ایفای وظیفه ذاتی خود را از دست داد و هیچ تبادل آبی از خزر به خلیج گرگان از این مسیر صورت نمی گیرد.

 به گزارش ایرنا، در چند دهه قبل خلیج گرگان علاوه بر اینکه از آورده آب رودخانه های منتهی به خود بهره مند بود از طریق سه کانال خزینی، آشوراده و چپاقلی با دریای خزر تبادل آبی داشت و هزاران مترمکعب آب خزر از طریق این کانال های سه گانه وارد خلیج گرگان می شد.

خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.

این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.

بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج گرگان در سال های اخیر خشک شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مطالعاتی جزایر لارک و بوموسی آغاز می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، علی اکبر صفایی در حاشیه بازدید و دیدار با ساکنان جزیره لارک افزود: طرح مطالعاتی ساخت حوضچه جزیره لارک و اجرای لایروبی حوضچه این جزیره بزودی آغاز می‌شود.

وی گفت: در زمینه رفت و آمد ساکنان جزیره راهبردی لارک و بازدید گردشگران از این جزیره هم فردا در نشست توسعه دریامحور در استانداری هرمزگان تصمیم‌گیری می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص تامین شناور نیز گفت: علاوه بر تامین شناور برای جزایر لارک و بوموسی که به دنبال دریافت مجوز‌های لازم از سوی دولت هستیم، تامین توقفگاه برای استقرار شناور‌های صیادی و روشنایی اسکله‌ها در جزیره لارک هم در نشست فردا بررسی می‌شود.

صفایی افزود: ساماندهی فانوس دریایی لارک به عنوان نماد ایمنی دریایی این جزیره راهبردی و راهنمای کشتی‌ها و شناور‌های عبوری در تنگه هرمز و خلیج فارس از دیگر موضوعات مهم برای جزیره لارک است.

وی گفت: به دنبال ساخت یک سازه با تجهیزات مدرن‌تر برای فانوس دریایی در کم‌ترین زمان ممکن هستیم.

جزیره لارک از ۲ روستای لارک کوهی و شهری تشکیل شده است و شغل اصلی ۹۰ درصد مردم صیادی و ۱۰ درصد فعالیت‌های گردشگری است.

بیشتر بخوانید؛ تمدید مهلت نام نویسی در آزمون استخدامی معلمان در هرمزگان

در جزیره لارک آثار تاریخی و بنا‌های ارزشمندی مانند قلعه پرتغالی ها، قبرستان تاریخی، مسجد لارک، فانوس دریایی مورانو، آب انبارها، ساحل لاک پشت ها، رودخانه نمک و چشم انداز‌های طبیعی بکری وجود دارد.

دیگر خبرها

  • رییس جمهور وارد قم شد/ آغاز دور دوم سفر استانی به خاستگاه انقلاب
  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • اجرای ۱۹۷ مصوبه کارگروه رفع موانع تولید در گیلان
  • ۱۳۵ مصوبه برای گلستان در سفر دوم رییس جمهور اختصاص یافت
  • طرح مطالعاتی جزایر لارک و بوموسی آغاز می شود
  • همه برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر دوم خود به قم
  • آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • رقابت اسکواش بازان درمسابقات بین المللی گرگان جونیور